Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


puncstorta

2009.05.17

Kép

Puncstorta

Hozzávalók:

8 tojás

8ek. liszt

8 ek. cukor

Krém:

4-4dl lekvár, 1dl rum

2ek.liszt,

3dl tej

1 tojás

25dkg margarin

20dkg porcukor

2-3ek kakaópor

Máz

20dkg porcukor

piros ételfesték, vagy szörp

3-4ek.rum

A 8 tojás fehérjét felverjük,majd amikor már kemény a hab,beletesszük a cukrot és tovább verjük jó keményre. Beletesszük a tojások sárgáját, és azzal is jó keményre verjük. Óvatosan,hogy ne törjön a hab,beletesszük a 8 pupos evőkanál lisztet is.

Előmelegitett sütőben alacsony lángon sütjük.

A kihült piskótát háromba vágjuk fel. A középsőt összemorzsoljuk a lekvárral és a rummal.

A lisztet, tojást és a tejet alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Majd a prcukorral és a kakaóporral kikevert 25dkg margarinnal apródonként habosra keverjük.Ezt a krémet  hozzákeverjük a lekváros masszához.

Visszatesszük a tortaformába az alsó lapot, majd rá a tölteléket, és befedjük a felső lappal. Kissé lenyomkodjuk, és egy kis tálcát teszünk rá  amit egy kg -s cukorral vagy bármi más nehezékkel lenyomatjuk legalább pár órára ,de jobb ha egy éjszakára.

Másnap bevonjuk a porcukorral ,késkegynyi ételfestékkel, és a rummal elkevert mázzal(na, ez az ami nekem még nem megy...de nem adom fel, próbálkozom....)Az első mázam sűrű lett... amásodik lágy,és nem vonta be a tortát... hát a kettő között kellene lennie... de a jó pap is holtig  tanul...igy nekem is van még esélyem..

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.