Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszkrémtorta

2008.12.27

Kép

Hozzávalók:

1kész piskótalap

Krém:

2 tojás,10dkg cukor,1cs vaniliáscukor,1ek vaniliás pudingpor,2dl tej,2dkg zselatin,3dl tejszin,3cl rum, izlés szerint 5dkg mazsola

A diszitéshez: 2dl tejszin,5dkg porcukor és 2cs .habfixáló

A tojássárgákat a cukor felével, a pudingporral éskevés hideg tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a forró tejhez, és sűrű krémet főzünk, belekeverjük a vaniliáscukrot, és hozzáadjuk a tojásfehérjéból vert kemény habot.Közben felmelegitünk 1dl vizben feloldott 2dkg zselatint,és kihűtjük.A tejszint a maradék cukorral habbá verjük, belekerverjük a zselatint, a vaniliás krémet, és a mazsolát(én ezt kihagyom mert nem szeretik)és a rumot.

A piskótát 3 lapba vágjuk,az elsőlapot beletesszük a tortakarikába, megkenjük a krémmel,majd ismét a  piskóta és krém következik. A harmadik piskótalap tetejét bekenjüka maradék krémmel. Hűtőben dermesztjük,majd kivesszük a tortakarikából, az oldalát és tetejét a cukrozott tejszinnel(én nem 2dl-t hanem 3-at szoktam felverni)diszitjük. Tetejére csurgathatunk csokit,vagy befőttszemekkel is diszithetjük.

 

A mappában található képek előnézete Torták

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.