Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Liszt nélküli csokitorta

2008.11.15

 

Kép

Liszt nélküli csokitorta/Csillagvirág recije alapján/

 

30 dkg jó minőségű csokoládé ( vagy mind legyen étcsoki, vagy 20 dkg étcsoki és 10 dkg tejcsoki), 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 6 tojás, egy narancs reszelt héja, 2 evőkanál rum. a diszitéshez , olvasztott csokoládé, csokoládéforgács, cukorgyöngy

A csokoládét felolvasztjuk hozzákeverjük a vajat. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Négy tojásfehérjéből 10dkg cukorral kemény habot verünk. Négy tojássárgáját és két egész tojást kikeverünk 5 deka cukorral, a rummal, az olvasztott csokival és vajjal. A csokis krémbe belereszeljük egy narancs héját. Végül laza mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Az így kapott keveréket egy sütőpapírral bélelt aljú tortaformába öntjük (a tortaforma oldalát ne vajazzuk ki), és az előmelegített 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. (Ha nagyon hirtelen sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. A torta a sülés során fölemelkedik, és megrepedezik. Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hűtsük langyosra. Közben a teteje egy kicsit visszaesik. Ha már majdnem kihűlt, válasszuk le egy késsel az oldalát a tortaformáról, és tegyük tortatálra. Díszíthetjük olvasztott csokoládéval, cukorgyöngyökkel.Én a behorpadt visszaesett tortára sűrű csokiöntetet készitettem és ráöntöttem ,hogy megtöltse az üreget....jó kis tömény csokitorta lett, ami másnap még finomabb lett,hogy az izek összeértek.

 

A mappában található képek előnézete


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.