Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokikrém

2009.05.09

KépCsokikrém:

Hozzávalók:

2dl feketekávé

25dkg cukor

4szelet csokoládé vagy 5dkg kakaó

fél rud vanilia

A cukrot a feketekávéban feloldjuk, hozzáadjuk a puhitott csokoládét,vagy a kakaót, s fél rud vaniliát(én vaniliáscukrot tettem bele)Sziruppá főzzük.

A szirup eleinte habosan fő, azért folytonosan keverjük,hogy ki ne fusson. elég sokáig kell főzni, de megéri a fáradságot mert nagyon finom !

Akkor jó amikor már nagy hólyagokat vet,és vizbe cseppentve, nem fut szét,hanem összeáll, golyót formál.Érdemes a vizpróbát csinálni, mert ha nem főzzük elég ideig az egész krém  odalesz.

Ha kész, a tűzről levéve egy-két percig hűtjük,majd még melegen hozzáadunk 20dkg vajat

Egy másik tálba átöntjük , kihűtjük, és habverővel addig keverjük ,amig világosszinűvé nem válik, és habos nem lesz.

Kissé időigényes, de megéri,mert ez egy remek krém, ami marcipánbevonatos torták alá is tökéletes.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.