Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Svéd zabtallér

2009.05.10

Kép

Svéd zabtallér

Hozzávalók:

15dgk liszt

1mk.sütőpor

30dkg zabpehely

20dkg cukor

1dl méz

1dl zabtejszin vagy szójatejszin

15dkg növényi margarin

A lisztben elvegyitjük a sütőport,majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a cukrot, a mézet, a tejszint, és a megolvasztott margarint.Az egészet robotgéppel jól összedolgozzuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe halmokat rakunk egy-egy teáskanállal, és kb.8 -10perc alatt készre sütjük közepes hőmérsékletű sütőben.Forrón még lágy, de amint kihült máris szedhetjük le a tepsiről.

Az én tallérjaim most barnák lettek,mert volt kimaradva olvasztott csokim és belecsorgattam azt is.Igy kicsit rosszabb volt sütni,mert a barna szine miatt nem lehetett látni mikor is van kész...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sjád

(Reni, 2012.02.15 10:32)

Isteni finom!