Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mákvirág

2009.01.12

 

Kép

 

 

 

Mákvirág (illeskrisz receptje):

50 dkg liszt, 4 dkg élesztő, kb. 3 dl langyos növényi tej, 3 ek (por)cukor, 1 mk só, 2 ek olaj.

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatod és a többi hozzávalóval lágy kelttésztát gyúrsz. Kétszeresére keleszted. Ha kész, kinyújtod, olvasztott margarinnal/vajjal (amelyiket szereted) megkened, erre kerül rá a cukros mák (illeskrisz eredeti receptje szerint 8 ek mák, 8 ek cukor), ezután a tésztát feltekered, kör alakúra formázod (magyarul a két végét összedolgozod). Ezután 2-3 centinként a tésztát bevagdosod és a "szeleteket" kifordítod. El. sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Töltelékként kerülhet bele darált dió+cukor vagy 25dkg margarinnal (növényi)kikevert 20dkg cukor,3cs vaniliáscukor ,3ek.kakaópor,1kk.fahéj keveréke.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

silentocsi@gmail.com

(Attila, 2011.07.03 22:23)

Hogyan kell aszeleteket kifordítani?