Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kakóscsiga

2009.01.12
Kép

 

 

Kelt tészta

 

Hozzávalók:

60dkg liszt

5dkg élesztő

12,5dkg margarin,vagy 1/2dl olaj

3dl szója-vagy rizstej

pici cukor ,csipet só

Az élesztőt a cukros langyos tejjel és a liszt felével elkeverjük,majd megkelesztjük. Hozzáadjuk az olvasztott  margarint, a maradék  lisztet, és a sót.Összegyúrjuk, majd három cipót formázunk belőle és a duplájára kelesztjük.

Tölthetjük,dióval,mákkal,gesztenyével, kiflinek feltekerve(először egy kör alakot nyujtunk és azt  tortaszelet formákra vágjuk fel és ugy tekerjük fel a töltelékkel)vagy téglalap alakura nyujva, megkenjük margarinnal elkevert kakaóval és kávéskanál fahéjjal elkevert masszával,(kb.2ek kakaó. 2ek.cukor 1mk.fahéj,15dkg margarin)majd feltekerjük, felszelteljük ujjnyi vastagra, és sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük. Ha közel rakjuk egymáshoz a csigákat akkor szépen összesülnek és puhák lesznek,de ha távolabb pakoljuk ropogós csigákat fogunk kapni. Amikor már majdnem készen vannak kivesszük a sütőből, meglocsoljuk őket cukros tejjel és  készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.