Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


gesztenyés muffin

2009.01.12

Kép

Gesztenyés muffin

Hozzávalók:

10dkg tortabevonó

25dkg gesztenyemassza

10dkg növényi margarin

fél dl rum

3ek lekvár

1dl méz

1csipet só

3 tojás helyett 3ek.kávédarálóban megőrölt lenmag+9ek viz

20dkg liszt

2kk.szódabikarbona

szójatej amennyit felvesz a massza

A darabokra tört csokit felolvasztjuk,majd összekeverjük a gesztenyemasszával,a puha margarinnal,a rummal a lekvárral a mézzel és a lenmag+viz keverékével.Jól elkavarjuk,és hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát. A masszának könnyen keverhatőnek kell lennie, ezért ha szükséges szójatejjel lazitjuk(én teljeskiörlésű lisztből készitettem, és igy kellett hozzá még 2dl tej)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.