Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Foszlós csikos kifli

2009.02.22

Kép

Foszlós csikos kifli

Hozzávalók

70dkg liszt

5dl növényi tej

5 ek cukor

10dkg vaj vagy 1dl olaj

1ek méz

vaniliáscukor

1kk fahéj

csipet só

2ek kakaópor

4dkg élesztő

 

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd 3-4 evőkanálnyiban elkavarjuk a kakaóport ,és féretesszük.

A többi hozzávalókkal együtt jó lágy tésztát készitünk, nekem még kellett vagy 10dkg lisztet hozzátennem,hogy ki birjam dolgozni. Ezután elfelezzük , és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaós masszát és a fahéjat. Fél órán át kelesztjük, majd 4-4 cipóba osztjuk őket. Először a fehér tésztát ellapitgatjuk ,majd rátesszük a barna tésztagombócot is és a kezünkkel ellapitgatjuk azt is , majd együtt kinyujtjuk. Kb 20cm-es körré nyujtjuk,és attól függően mekkora kifliket szeretnénk 4- vagy 8-cikkre vágjuk fel.Nekem helyesebbek lettek ha 8-darabba vágtam  fel .Kifli alakra feltekerjük, és tepsibe rakva még kelesztjük kb.1 órán át.

180 fokos sütőbe, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha a világos tészta kivülre kerül könyebb tájékozódni hogy megsült-e már.Meleg cukros tejjel kentem meg a tetejüket sütés előtt és darabos cukorral szórtam meg.

Nagyon finom puha foszlós kiflik lesznek, ami  másnap is finom.

KépKép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fantasztikus

(Melinda, 2009.02.25 13:11)

Köszönöm Nobi a fantasztikus receptet!Nagyon jól sikerült.Én is 8-a vágtam s még így is elég nagyok lettek.Nekem nem lett ennyire kifli szerű de finom lett.A tej helyett tápszert tettem bele a kislányom miatt.Elteszem a kedvenc receptek közé és biztosan többször is megsütöm még :)