Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balaton szelet

2009.05.10

Kép

Balaton szelet

Tészta

1ek. étkezési keményitő (a tojás helyett)

5dkg  növényi margarin

2ek növényi tej

2 ek méz

45 dkg liszt

1kk. szódabikarbóna

A margarint, a tejjel ,mézzel felmelegitjük.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és  a felmelegitett mézes masszával.Annyi tejet adunk még hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.4 lapot sütünk belőle.

Krém:

6ek griz

5dl növényi tej

25dkg növényi margarin

3ek kakaópor

20dkg porcukor

A grizt a tejjel  és egy csipet sóval sűrűre főzzük.Amig hül a krém addig kikeverjük a lágy margarint a kakaóporral és a porcukorral.Ha a griz már  kihült kanalanként keverjük a habosra kevert margarinhoz.

Tetejére csokoládémázat teszünk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fodym@citromail.hu

(Fodor István, 2015.11.19 18:56)

E jó lehet!

Re: fodym@citromail.hu

(kauk.23@citromail.hu, 2015.11.19 19:00)

Téves a címed!

Kecskemét

(Ildikó, 2009.09.19 23:35)

Kisfiam tej és tojás érzékeny.Nehéz kitalálni,hogy mit is süssön az ember neki mivel majdnem mindennek az alapanyaga a tojás és a tej.Böngészésben megtaláltam ezt az oldalt és kipróbáltam a balaton szeletet.Nagyon finom csak úgy csápolták befele a gyerekek.Az igazi másnap amikor már megpuhul a tészta.Csak ajánlani tudom másnak is .Ez Nekünk egy bevált recept lesz.Köszönjük!