Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uvima gyümölcskenyere

2008.12.19

Kép

Hozzávalók: 6 tojásfehérje,18 dkg porcukor, 20 dkg vegyes gyümölcs vagy befőtt,1 kanál rum,1 narancs reszelt héja, 1/2 narancs leve,13 dkg liszt,12 dkg dió.

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, a vegyes gyümölcsöt, vagy befőttet apró kockákra vágva, a rumot, a narancs reszelt héját és levét, végül a lisztet és a darabos dióbelet, és jól elkeverjük. Vajjal kikent, cukorral meghintett püspökkenyér/őzgerinc/ formába öntjük, és 3/4 órán át lassú tűznél sütjük. Kihűlés után olvasztott csokoládéval áthúztam, közben a marcipán masszát kinyújtottam, és különböző formákat kiszúrtam, amit a még nem szilárd csokoládéra raktam. Miután a csoki jól megdermed, szeletelhető....és jó étvágyat!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.