Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stollwerk szelet

2009.03.08

Kép

Stollwerk-szelet(Tigrisszem)

Tészta:

40 dkg rétesliszt

20 dkg kristálycukor

6 dkg Rama margarin

1 tojás

2,5 evőkanál kakaó

1 kávéskanál szódabikarbóna

Fentiekhez annyi tejet adunk, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, de inkább keményesre hagyjuk, mert még puhul. Ha laza, közben lisztezhető és könnyebben nyújtható. A tésztát négy részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk (én kb. 36x25 cm nagyságúra nyújtom ,majd sütőpapíron nagy gáztepsi hátára helyezzük, villával megszurkáljuk ( a szódabikarbóna miatt) és előmelegített sütőben kisütjük. Gyorsan sül, figyelni kell rá. Az összegyúrt tésztát sütés előtt kis időre- kb. félóra- hűtőbe lehet tenni, állítólag könnyebb nyújtani. A kisült tészta törékeny, óvatosan bánjunk vele. De, ha véletlenül eltörik, akkor sincs gond, mert a krém majd összefogja.

Krém:

Főzött:

2 tojás sárgája

4 evőkanál rétesliszt

1 cs. Vanília puding

1 liter tej

Sűrűre főzni, hűteni.

Kavart:

20 dkg Rama

16 dkg porcukor

2 cs. Vaníliáscukor

Habosra keverni. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, akkor a két krémet kavarjuk jól össze, és töltsük meg vele a lapokat. Tetejére csokimáz, kinek-kinek a jól bevált receptje szerint,én csokit olvasztottam fel kevés étolajjal és azt kentem a tetejére!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.