Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rumba

2008.12.27

Kép

Rumba(Gombócka-féle)

 

Hozzávalók:két darab mézes lap

7tojás

7kanál cukor

15dkg pörkölt dió

15 dkg szines rahát(én szines kandirozott gyümölcsöt használtam helyette)

2kanál liszt

A tojások fehérjét a cukorral,csipet sóval  kemény habbá verjük, majd beletesszük a szines kandirozott gyümölcsöt,a durvára vágott diót,és a lisztet. Sütőpapirral bélelt tepsiben sütjük.(Ha valaki nem szereti ha kemény marad az aszalt gyümölcs akkor azt előtte be is áztathatja egy kis rumba)

Krém:

7 tojás sárgája, 12kanál cukor, 3ek. liszt, 3ek.tej, 3ek erős feketekávé.

Ezeket gőz felett krémmé főzzük,majd annyi rumot (vagy rumaromát)öntünk hozzá,hogy jó rumos ize legyen.

Alulra és fölülre a mézes lapot tesszük,majd a krém fele következik, utána a fehér piskóta,ismét krém, majd a mézes lap .Tetejét bevonhatjuk csokival és apróra vágott kandirozott gyümölcsöt szórunk a még meg nem kötött a csoki.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Sütik

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.