Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Profiterol

2009.05.10

 

Kép

Profiterol

 

Tészta hozzávalói:

5dl viz

25dkg liszt,

6 tojás

12dkg vaj

fél tk. só

A vizet a vajjal, sóval felforraljuk. Hozzáaduk a lisztet, Gyorsan és alaposan dolgozunk ,nehogy csomós legyen. Addig főzzük,amig el nem válik az edény falától. A langyos tésztába keverjük bele a tojásokat   egyenként.Kis halmokat  rakunk tepsibe(én a kekszkinyomóm tortadiszitő részét használtam erre a célra)és kb 200 fokon előmelegitett sütőbe sütjük kb. 20 perc alatt. A sütőt nem szabad kinyitni  közben!

Krém:

15dkg cukokr

7dkg liszt

vaniliáscukor

3 tojás

5dl tej

A cukrot ,lisztet, vaniliáscukrot, a tojások sárgájával  és egy kevés tejjel simára kavarjuk. Ha más csomómentes, hozzákeverjük a többi tejet is,és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve még forrón hozzákeverjük a keményre felvert  3 tojás habját.

Tortafecskendőbe töltjük és a fánkokat felszurva megtöltjük  a még langyos krémmel.

Csokiöntet:

5dl tej

3 ek. liszt

2ek. kakaópor

3 ek. cukor

5dkg csoki

A lisztet, kakaóport, cukrot kevés tejjel elkeverjük, majd a többi tejjel együtt összefőzzük az apróra tördelt csokival együtt. Ha már a csoki elolvadt benne, akkor készen is van.

A megtöltött és tálra sorakoztatott fánkok tetejére kanalazzuk a csokiöntetet.

Tejszinhabbal tálaljuk!

Az eredeti profiterol szerint a  fánkokat cukros tejszinhabbal kell megtölteni, és a krémet  a csokiöntettel össze kell keverni és abba kell forgatni a már megtöltött fánkokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagyon jó!

(Csillagvirág, 2009.05.18 12:12)

Annyira jól néz ki, hogy csuda! Muszáj lesz kipróbálnom.
Nagyon ügyes vagy!