Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis puffancs

2009.02.05

Kép

Csokis puffancs

hozzávalók:

26dkg margarin,

4dl tej

,5dkg élesztő

10dkg cukor

80dkg liszt

2tojás

Csokis töltelékhez:

20dkg étcsoki

20dkg marcipán

2ek narancslekvár

A margarint a tejjel együtt kézmelegre melegitjük. Azt élesztőt a tálba morzsoljuk, egy keveset a margarinos tejből meg a cukorból is hozzáadunk. Összekeverjük, állni hagyjuk amig fel nem hólyagosodik kissé,és utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a lisztet a tojásokat, és a maradék vajas tejet. Jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kb.40 percig kelesztjük. A töltelékhez a marcipánt és a csokit lereszeljük és lekvárral összekeverjük. A megkelt tésztát 40x35-öst téglalappá nyujtjuk,kb. 1cm vastagságúraés kb.7x.7-es négyzetekre vágjuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, és a négy sarkukat összefogva a töltelék felett összegömbölyitjük mintha szilvásgonmbócot készitenénk. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk őket jó távol, és még 40 percig pihentetjük.

Tetejüket felvert tojással megkenjük és a közepesnél erősebb lángnál 10 perc alatt sütjük . Tetejüket olvasztott csokival csurgatjuk meg.

Kép

Saját megjegyzés:

nekem kellett 15 perc is, a sütéshez. Én idegenkedtem a marcipános tölteléktől.. és sajnos nem is izlett annyira, ezért a felét csokipudinggal töltöttem meg. A pudingport 2dl tejben főztem meg. Na a pudingos lett a nyerő,és puhább is maradt a tésztája.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.