Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


zselés málnás csoda

2009.07.12

Kép

Zselés málnás csoda

Hozzávalok:

4 tojásból készült kakaós piskótalap vagy babapiskóta

4dl tejföl

5dl hullala tejszin

12 ek. cukor

1cs. zselatin

2 citrom leve

1 narancs leve

1-2 ek. cukor

 

A tejszint kemény habbá verjük. A tejfölt elkeverjük a cukorral(ha  a hullala cukros akkor elég 6-7 kanál cukor is).A tejfölös masszába belekeverjük a tejszint, majd a tepsibe visszahelyett piskótára halmozzuk a krémet. Tetejét kirakjuk málnával. Erre jön a zselatin. Ezt lehet készen kapható gyümölcszselével is. Én magam készitem,mert nekem soha nem sikerült még a bolti....

A zselatint 1dl vizben feloldjuk, (én mikróban szoktam) egészen forrásig melegitjük. Belekeverjük  a citrom és  a narancs levét, izlés szerint 1-2 ek. cukrot(meg kell kostolni,hogy jó-e).Ha már kihült , akkor egy evőkanál segitségével ráöntük a gyümölcsökre. (az kanál azért kell, hogy a zselé nem közvetlenül a joghurtra megy,hanem a kanálra, és igy tuti nem lesz egy nagy kráter a joghurtos masszában...)

Hűtjük, és másnap szeletelhetjük.

Ha nem hullala tejszint használunk, akkor a tejszinbe habfixálót kell tenni ,vagy zselatint.

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Sütés nélküli sütik

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.