Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ropogós falatkák

2009.01.30

Kép

Ropogós falatkák

Hozzávalók:

10dkg vaj

40dkg cukor

10dkg daráltmogyoró

1kk.fahéj

2,5dl tejszin

16dkgkukoricapehely vagy bármilyen más gabonyapehely

A Vajat felolvasszuk,és belekeverjük a cukrot. Addig főzzük amig habozni nem kezd,és kissé megbarnulni.Utána beletesszük a tejszint, és keverjük össze.Ha a karamell elolvad a tejszinben,keverjük hozzá a fahéjat, a mogyorót,és kis lángon addig főzzük a mig a a massza besűrűsödik.Majd adjuk hozzá a kukoricapelyhet.Kiskanál segitségével kis kupacokat késitünk és hagyjuk kihülni, és megkeményedni. A kész halmocskákat kis papirkosarakba tesszük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nobilis69@citromail.hu

(ropogos falatkák, 2010.07.27 10:06)

Szia Ági!
Igazán nem lesz kőkemény és száraz kihülés után sem ez az édesség, de egybeállónak kell lennie.Talán több ideig kellett volna főznöd ,(én addig főztem amig tényleg jócskán sűrűsödött )és csak utána tettem bele a kukoricapelyhet.

daniel0408@freemail.hu

(Ági, 2010.07.26 11:45)

Én elkészítettem ezt az édességet, de ragacsos maradt kihűlés után is.Nem tudom, hogy ilyennek kell lennie, vagy valamit elrontottam. Amúgy az íze nagyon finom.