Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keleti csemege

2009.08.22

Kép

Keleti csemege(Tigianyu)

Hozzávalók:

50dkg cukor

20dkg margarin

1 tábla étcsoki

8 tojás sárgája

30dkg dió

6db.os  ostyalap

Egy lábasban felolvasztunk 30dkg cukrot. Amikor felolvadt belekeverjük a darált diót. Majd az előzőleg elkészitett tojásos masszát.

A 20 dkg margarint felolvasztunk, 20dkg cukorral és állandó keverés mellett belekeverjük a 8 tojás sárgáját. Amikor kezd sűrűsödni levesszük a tűzről .

Ezt a tojásos masszát keverjük a piritott cukros-dióhoz.

Ezt a masszát két szorosan egymásmellé tett ostyalapra kenjük.Rárakunk egy-egy ostyalapot és lenyomatjuk.(tálával, amire 1-1 kg cukrot -lisztet teszünk sulynak)

Fegyeljünk a szélekre, mert ha nem jó a sulyzás akkor fel fog pöndörödni.

 Egy napig hagyjuk állni.

Másnap csokival kenjük be e tetejét, ha megkötött szeleteljhetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.