Keleti csemege
Keleti csemege(Tigianyu)
Hozzávalók:
50dkg cukor
20dkg margarin
1 tábla étcsoki
8 tojás sárgája
30dkg dió
6db.os ostyalap
Egy lábasban felolvasztunk 30dkg cukrot. Amikor felolvadt belekeverjük a darált diót. Majd az előzőleg elkészitett tojásos masszát.
A 20 dkg margarint felolvasztunk, 20dkg cukorral és állandó keverés mellett belekeverjük a 8 tojás sárgáját. Amikor kezd sűrűsödni levesszük a tűzről .
Ezt a tojásos masszát keverjük a piritott cukros-dióhoz.
Ezt a masszát két szorosan egymásmellé tett ostyalapra kenjük.Rárakunk egy-egy ostyalapot és lenyomatjuk.(tálával, amire 1-1 kg cukrot -lisztet teszünk sulynak)
Fegyeljünk a szélekre, mert ha nem jó a sulyzás akkor fel fog pöndörödni.
Egy napig hagyjuk állni.
Másnap csokival kenjük be e tetejét, ha megkötött szeleteljhetjük.