Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsös joghurttorta

2010.08.11

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joghurttorta

Hozzávalók a joghurtos krémhez                               Hozzávalók a piskotához:(Svéd piskota recept)

5dl gyümölcsös joghurt                                                4tojás

3dl tejszin                                                                         1dl cukor

1dl viz                                                                                 1dl liszt

2ek. zselatin(2,5dkg)                                                       1dl burgonyaliszt vagy étkezési keményitő

gyümölcs izlés szerint                                                     1kk.sütöpor    

a diszitéshez legalább 5dl tejszin                                 

A piskótához az egész tojásokat addig verjük elekrtomos habverővel amig kissé habos lesz ,majd a cukorral addig folytatjuk a keverést amig jó kemény nem lesz..Nem mértem még az időt ,hogy mennyi ideig kell verni de több ideig mintha csak a fehérjéket vernénk kemény habbá.Akkor jó,ha a felemelt habverőről nehezen folyik le a massza.Hozzáadjuk a lisztet, a keményitőt  és a sütöport és ovatosan elkeverjük benne.Ezt már ne bizzuk a robotgépre, kézzel csináljuk.Sütőpapirral bélelt tortaformában sütjük kb.160-170 fokon kb35-.40 percig.

A krémhez először a zselatint felmelegitjük az 1 dl vizben és félretesszük.A tejszint keményre verjük.A gyümölcsöt (én fagyasztott de már felolvadt  epret használtam és frisset vegyesen összesen kb.70-80dkg ot)beleöntük a gyümölcsös joghurtba és  a kezünkkel jól szétmarcangoljuk az epszemeket vagy az éppen aktuális gyümölcsöt.Ha kemény husu gyümölcsöt használunk mondjuk friss barackot az előbb turmixoljuk össze.A fagyasztottal már nincs ilyen jellegű gond hiszen meglöttyed a kiengedés után.Ha elkevertük a gyümölcsöt a joghurban utána belekeverhetjük folyamatos keverés mellett a kihült zselatint. Utána következik a felvert tejszin ,de ezt már ne a robotgéppel keverjük, csak lazán fakanállal.Kostoljuk meg a kész krémet, és ha nem találjuk elég édesnek akkor belekeverhetünk pár evőkanál porcukrot .

Azt a tortaformát amiben a piskotát sütöttük kibéleljük folpackal, és a félbevágott piskotát belerakjuk. Ráöntük a joghurtos krémet, majd a tetejére ismét piskota lap kerül.Betakarjuk az oldalt lelógó folpackal és hűtőbe rakjuk ,legjobb ha egy éjszakára.Másnap kivesszük a formából leszedjük róla  a folpackot  és hullala tejszinnel diszitjük. Használhatunk rendes hagyományos tejszint is, de akkor mindenképp tegyünk bele vagy két három csomag habfixálót is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nobilis69@citromail.hu

(Anna, 2011.03.23 10:16)

Köszönöm!Bár mostanában nem igen van időm jönni de remélem hamarosan ismét rákattanok és majd rakok fel uj recit is.
Megnéztem az oldalatok... gratula nagyon profi!!!

joghurttorta

(Anna, 2011.03.22 20:28)

Szia!
Nagyon jó az oldal. Nekem is van:
www.könnyű-receptek.eoldal.hu
Ui. Már most csorog a nyálam:)