Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zsúrkifli

2009.01.27

Kép

 

Zsúrkifli

Hozzávalók:

20dkg zsir(vagy 25dkg margarin és 1ek.zsir)

1 tojás sárgája

3dkg élesztő

kb.1dl tej (az élesztő felfuttatásához)

1kk.cukor

1kk.só

45-50dkg liszt

2ek olvasztott sós zsir

kb.20dkg reszelt sajt

A hozzávalőkból jól kezelhető kelt tésztát készitünk,amit jól kidolgozunk.

6 cipóra osztjuk,és kb.1 órán át kelesztjük,(minél tovább kel annál könyebb lesz kinyujtani.) Amikor megkelt, kör alakura kinyujtjuk,megkenjük olvasztott sós zsirral,és 8 vagy 12 cikkre felvágjuk.(ez attól függ,hogy mekkora kifliket akarunk késziteni)sajttal bőven megszórjuk,és kifli alakra feltekerjük. Tojássárgájával kenjük meg, a tetejét megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal, vagy lenmaggal esetleg köménymaggal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.