Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sós perecek

2008.11.13

 

Kép

Sós perecek

 

Hozzávalók:

44dkg liszt,20dkg vaj,1dkg élesztő,5-6 ek.tejföl,2tojás,

A lisztet, a vajjal, a felfuttatott élesztővel,és a tejföllel rugalmas tésztává gyurjuk össze.

1 órát pihentetjük hűvös helyen. Majd vékony rudacskákat sodrunk belőle, és perecekké alakitjuk.( Lehet perecszaggatóval is késziteni, de szerintem igy mutatósabb és finomabb is )

A pereceket megkenjük a 2 tojás sárgájával, 3/4-ig megsütjük, majd megspricceljük a tojásos masszával és készre sütjük(nem barnára,mert akkor keserű lesz!)

Tojásos massza:

1dkg lisztet 1 ek. sóval és a 2 tojás fehérjéből vert habbal összekeverjük, majd zacskóba,tesszük és megspricceljük  vele a már majdnem kész pereceket.

Kép

 

A mappában található képek előnézete Sós sütik

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

perec forma

(Nobilis, 2009.07.14 17:06)

Szia Edina!
A perec formályát te magad alakitod ki. Irtam is a reciben,hogy vékony rudacskákká sodorjuk a pihent tésztát, és perecekké formázzuk... de ha van perecszaggatód azzal is kiszurhatod a kinyujtott tésztát.. bár ugy más lesz....

edike965@gmail.com

(edina, 2009.07.13 20:28)

A perecnek a formályát mivel kell?