Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vajas croissant

2009.02.06

Kép

Vajas croissant(Limara receptje nyomán)

Hozzávalók:

70dkg liszt

3,5dl tej(vagy 1,5dkg joghurt,és 2dl tej)

2mk só

3ek cukor

5dkg élesztő

2db tojás

a kenéshez:

20dkg margari

a tetejére:

tojás

Elkészités:

Az élesztőt kevés cukros tejben és kevés liszttel felfuttatjuk.Majd a többi hozzávalókkal összedolgozzuk. Jó kis rugalmas tésztát kell kapnunk.

Az egész tésztát kétfelé vesszük.

Majd az egyikből  8 kis gombócot formázunk . A kis cipókat kicsit pihentetjük,majd egyenként kerekre nyujtjuk ki, egészen vékonyra. Megkenjük olvasztott margarinnal,majd rátesszük a következő kinyujtott lapot , azt is megkenjük ,és igy tovább amig a nyolc cipót ki nem nyujtjuk. Ha ezzel kész vagyunk hűtőbe rakjuk. A  másik tésztával ugyanigy járunk el. Amikor elkészültünk, cseréljük ki a hűtőben lévő tésztát a frissen kenttel.

A lehült tésztát akkorára nyujtsuk ki amekkorára csak lehet,(persze kör alakú maradjon)

Felvágjuk 8 szeletre,mint a tortát,(ha nagyobb croissantot szeretnénk akkor csak 6-szeletbe) és megkenjük ismét olvasztott vajjal. A tésztát  feltekerhetjük csak simán is, de meg is lehet tölteni  keményre főzött pudinggal, virslivel és sajttal, ...stb.

a tetejét megkenjük tojással, sajttal is megszorhatjuk esetleg,és előmelegitett sütőben kb.180fokon megsütjük. Nagyon finom !

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

isteni péksüti

(Perry, 2009.02.23 14:00)

Hálás köszönet a receptért, nagyon finom lett, én a felét lefagyasztottam feltekert állapotban, remélem az is ugyanilyen finom lesz majd.

Van fáknk recept ...

(Nobilis, 2009.02.17 15:51)

Szia Tomi!
Van fánkrecept fent oldalon a tej -tojásmentes recepteknél...de köszi a linket, nagyon jól hangzik!

farsangi fánk nem lesz?

(Tomi, 2009.02.14 04:37)

http://gourmetonline.hu/index.php?menu=33&id=299

itt van egy recept

eva_gobo@yahoo.com

(GOMBOCKA, 2009.02.06 20:11)

Nobikám, már egy ideje keresem, de végre meglett, holnap ki is próbálom